Καλλιέργεια της Ελιάς - Κτήμα Μεσσάρη

foto1
Παραγωγή ρίγανης - Αχαϊα
foto1
Παραγωγή ρίγανης - Αίγιο
foto1
Παραγωγή εσπεριδοειδών - Αίγιο
foto1
Συλλογή λαδοελιάς - Αίγιο
foto1
Αποφύλλωση και πλύσιμο καρπών
Τηλ. +30 6976 26 26 26
info(@)messari.gr

Κτήμα Μεσσάρη

... Θησαυροί αρωμάτων



Ρίγανη

Η ελληνική ρίγανη θεωρείται η καλύτερη του κόσμου. Η ποιότητά της είναι εξαιρετική και γι’ αυτό είναι περιζήτητη.

Περισσότερα

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι το αγαπημένο φυτό των μελισσών. Το ξεχωριστό του άρωμα και οι εξαιρετικές του ιδιότητες, το καθιστά απαραίτητο στην ελληνική κουζίνα.

Περισσότερα

Ελαιόλαδο

Το αγνό ελαιόλαδο αποτελεί μία μοναδική πηγή ζωής με τεράστιες ευεργετικές επιδράσεις, στον ανθρώπινο οργανισμό.

Περισσότερα

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή ενισχύουν την υγεία και την ευεξία μας.

Περισσότερα

Γνωρίζοντας τη συμβολή των μελισσών στο περιβάλλον και κατ’  επέκταση στον άνθρωπο ξεκινήσαμε τη συγκαλλιέργεια  Ελιάς – Αρωματικών φυτών. Με το  τρίπτυχο ελιά – αρωματικά - μέλισσα  πετυχαίνουμε  καλύτερα αρώματα  και στο λάδι που σημαίνει ότι οι μέλισσες έχουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων μας.

Η αντιμετώπιση των ζιζανίων στα λιοστάσια γίνεται με μηχανικά μέσα αντιμετώπισης (καταστροφέα και όχι με φρέζα). Με αυτό το τρόπο προστατεύουμε το επιφανειακό ριζικό σύστημα των δένδρων και αποφεύγουμε τη διάβρωση του εδάφους.

Γίνεται πάντα επιμελής καθαρισμός των μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν σε μολυσμένες από ζιζάνια περιοχές, πριν την επαναχρησιμοποίηση σε μη μολυσμένες περιοχές.

Όλες οι καλλιεργητικές μας φροντίδες γίνονται  με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον.

Γι’ αυτό το λόγο υλοποιούμε πιστά τις παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία που έχουμε.

Σε όλα μας τα δένδρα έχουμε τοποθετήσει παγίδες για την οικολογική αντιμετώπιση – καταπολέμηση του δάκου  και άλλων επιβλαβών εντόμων.

Από τα δένδρα μας  όταν έλθει η ώρα, συλλέγουμε τους καρπούς  που είναι πάνω σε αυτό  και όχι αυτών που έχουν πέσει στο έδαφος  με ιδιαίτερη προσοχή,  ώστε να μην επηρεασθεί αρνητικά η τελική ποιότητα του καρπού της ελιάς, του ελαιολάδου.

Οι ελιές μεταφέρονται άμεσα σε ελαιοτριβείο νέας τεχνολογίας, προκειμένου να εξαχθεί το λάδι. 

 

Η Ελιά στα βάθη των αιώνων