Τα εσπεριδοειδή στα βάθη των αιώνων - Κτήμα Μεσσάρη

foto1
Παραγωγή ρίγανης - Αχαϊα
foto1
Παραγωγή ρίγανης - Αίγιο
foto1
Παραγωγή εσπεριδοειδών - Αίγιο
foto1
Συλλογή λαδοελιάς - Αίγιο
foto1
Αποφύλλωση και πλύσιμο καρπών
Τηλ. +30 6976 26 26 26
info(@)messari.gr

Κτήμα Μεσσάρη

... Θησαυροί αρωμάτων



Ρίγανη

Η ελληνική ρίγανη θεωρείται η καλύτερη του κόσμου. Η ποιότητά της είναι εξαιρετική και γι’ αυτό είναι περιζήτητη.

Περισσότερα

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι το αγαπημένο φυτό των μελισσών. Το ξεχωριστό του άρωμα και οι εξαιρετικές του ιδιότητες, το καθιστά απαραίτητο στην ελληνική κουζίνα.

Περισσότερα

Ελαιόλαδο

Το αγνό ελαιόλαδο αποτελεί μία μοναδική πηγή ζωής με τεράστιες ευεργετικές επιδράσεις, στον ανθρώπινο οργανισμό.

Περισσότερα

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή ενισχύουν την υγεία και την ευεξία μας.

Περισσότερα

Τα εσπεριδοειδή κατάγονται από τις νότιες τροπικές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Ασίας.

Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, δεν αναφέρουν στα συγγράμματά τους κανένα είδος από τα εσπεριδοειδή, που σημαίνει ότι ήταν γι’ αυτούς άγνωστα δένδρα.

Πρώτος ο Θεόφραστος (372 – 287 π.Χ) περιγράφει τα κίτρα και τα αναφέρει ως «μηδικά ή περσικά μήλα», όταν έγραψε για τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η κιτριά είναι πιθανότατα το πρώτο είδος που γνώρισαν και μάλιστα μετά το 3ον π.Χ αιώνα.

Παρέμεινε για πολλούς αιώνες ως το μοναδικό είδος που καλλιεργήθηκε από τους προγόνους μας και χρησιμοποιείτο για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Τα άλλα είδη των εσπεριδοειδών, όπως η νεραντζιά, η πορτοκαλιά κ.λ.π. εμφανίζονται πιθανότατα στην Ελλάδα μετά το 10ο μ.Χ. αιώνα.

Τα εσπεριδοειδή καλλιεργούνται για την παραγωγή των εύγεστων καρπών τους, είναι πλούσιοι σε βιταμίνες ( Α, Β, C), σε πηκτίνη, σε θρεπτικά στοιχεία (σιδήρου, ασβεστίου, καλίου κ.λ.π).

Καλλιέργεια των εσπεριδοειδών