- Θυμάρι (είδος Thymus vulgaris )
Το χωράφι μετά από πολύχρονη αγρανάπαυσή του, προετοιμάστηκε κατάλληλα μηχανικά ώστε να είναι έτοιμο, να υποδεχθεί τα φυτά.
Η αντιμετώπιση των ζιζανίων γίνεται με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον:
- Με τη χρήση έτοιμων φυταρίων (μικρών φυτών) και όχι σπόρου.
- Με την πυκνότητα φύτευσης
- Δημιουργούμε αρνητικές εδαφικές συνθήκες για τα ζιζάνια
- Το βοτάνισμα (ξεχορτάριασμα) γίνεται με το χέρι ή το σκαλιστήρι
Επίσης και όλες οι καλλιεργητικές μας φροντίδες γίνονται με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον.
Γι’ αυτό το λόγο υλοποιούμε πιστά τις παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία που έχουμε.
Ο ενεργός ρόλος των μελισσών στη γονιμοποίηση των φυτών, μας ώθησε στη συγκαλλιέργεια Ελιάς – Αρωματικών φυτών. Με το τρίπτυχο ελιά – αρωματικά - μέλισσα πετυχαίνουμε καλύτερα αρώματα και στο λάδι που σημαίνει ότι οι μέλισσες έχουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων μας.
Τα φυτά αντιδρούν στους ήχους. Για αυτό το λόγο δίνουμε κλασσικά μουσικά ακούσματα τις πρωινές ώρες από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν την ευεργετική επίδραση της μουσικής στα φυτά. Εμείς παρατηρούμε την ανάπτυξή τους.
Η συγκομιδή γίνεται χειρωνακτικά με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό για να μην τραυματίζεται το φυτό. Στη συνέχεια το φυτικό υλικό μαζεύεται σε δεμάτια, απομακρύνονται τα ξένα υλικά, δένεται σε ματσάκια ή όχι και οδηγούνται στο χώρο του ξηραντήριου.
Με σεβασμό στην παράδοση αποξηραίνουμε τα φυτά με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση φούρνου, χρησιμοποιώντας πολυεπίπεδο στατικό ξηραντήριο εσωτερικών χώρων για φυσική ξήρανση.
Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουμε να παραμένουν αναλλοίωτες όλες οι θρεπτικές ουσίες καθώς και τα αιθέρια έλαιά του.
Το θυμάρι στα βάθη των αιώνων